Søren Espersen
 svarer 
Jeppe Kofod

Søren Espersen (DF) spørger udenrigsministeren, Jeppe Kofod, om regeringen har en langsigtet strategi for den danske tilstedeværelse i Sahel regionen med henblik på at sikre sig, at den danske militære tilstedeværelse ikke reelt kommer til at blive permanentgjort, som det blev tilfældet i Afghanistan

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 297, Spørgsmål 1
Har regeringen en langsigtet strategi for den danske tilstedeværelse i Sahel regionen med henblik på at sikre sig, at den danske militære tilstedeværelse ikke reelt kommer til at blive permanentgjort, som det blev tilfældet i Afghanistan?

Svar fra onsdag den 19. maj 2021
De store og komplekse problemer i Sahelregionen kræver en langvarig og bredspektret lokal, regional og international indsats for at skabe holdbare forbedringer. Derfor har Danmark et bredt og samtænkt udenrigs-, sikkerheds- og udviklingspolitisk samt humanitært og militært engagement i Sahel. Regeringen vurderer, at de maliske sikkerhedsstyrker på nuværende tidspunkt har et akut behov for støtte til terrorbekæmpelse med henblik på stabilisering i regionen, også for at forhindre at terrorgrupper som Al-Qaeda og Islamisk Stat får fodfæste i Sahel og dermed bedre mulighed for at true Vesten og Danmark. Udviklingen i Sahel er uforudsigelig, og det fremtidige militære støttebehov vil bero på en konkret vurdering. Regeringen lægger stor vægt på, at den omfattende danske indsats skal sikre bæredygtige resultater, og at Sahellandene på sigt selv skal kunne håndtere sikkerhedsudfordringerne i området. Det er samtidig klart, at Danmark ikke kan løse opgaven alene, og vi samarbejder derfor med en række internationale partere som FN, EU, USA og i den internationale Sahelkoalition for at tage hånd om de komplekse udfordringer i regionen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00