SF Ungdom får ny landsforkvinde

SF's ungdomsorganisation har valgt ny ledelse. Sofie Lippert Troelsen er blevet valgt til landsforkvinde.

Sofie Lippert Troelsen
Sofie Lippert Troelsen (23) Landsforkvinde, SF Ungdom

SF Ungdom har valgt Sofie Lippert Troelsen som ny landsforkvinde for ungdomsorganisationen.

Det oplyser SF Ungdom til Altinget.

Valget er sket på SF Ungdoms årlige landsmøde, der blev afholdt i påsken.

Ud over valget af Sofie Lippert Troelsen til landsforkvinde er Emma Sjørvad og Ida Christensen blevet valgt til henholdsvis landssekretær og landskasserer.

Tilsammen udgør de tre nyvalgte den daglige ledelse i SF Ungdom.

Sofie Lippert Troelsen ser frem mod rollen som landsforkvinde.

"Det er et spændende tidspunkt at blive valgt til at lede en politisk ungdomsorganisation. Vi står både foran et folketingsvalg og et europaparlamentsvalg, og jeg mener virkelig, der er brug for, at den progressive venstrefløj står skarpt," siger hun.

Sofie Lippert Troelsen lægger ikke skjul på, at hun er drevet af indignation over samfundets tilstand og af ideologiske værdier.

"Når jeg oplever en offentlig debat, der er præget af modvilje mod integration og latterliggørelse af feminister, får jeg blod på tanden. Min frustration over de dominerende holdninger i debatten har gjort, at jeg nu vil dedikere al min tid til at vise, at der findes en anden vej," forklarer hun.

"Jeg drømmer om et radikalt anderledes samfund, hvor der er plads til forskellighed i langt højere grad, end vi ser i dag. Jeg drømmer om et stop for den stigende ulighed, og at vi i stedet får et samfund, hvor alle kan leve et godt og værdigt liv − uanset om de er bankdirektører eller står uden for arbejdsmarkedet," uddyber Sofie Lippert Troelsen.

Skulle det kommende folketingsvalg sende regeringsmagten til rød blok, håber landsforkvinden på, at det bliver anderledes end under Helle Thorning-Schmidt.

"Den sidste røde regering var simpelthen så desillusionerende for mig. Jeg er så træt af idéen om nødvendighedens politik. Vi har brug for visioner, og vi skal turde føre en anden økonomisk politik end den borgerlige, der er blevet ført de seneste knap 18 år," siger Sofie Lippert Troelsen.

Hun peger især på klima, integration og ulighed som vigtige politikområder for SF Ungdom.

"Hvis vi igen får en regering i den traditionelle røde blok, så håber jeg, at vi i højere grad vil se rød økonomisk politik og progressiv værdipolitik," udtaler Sofie Lippert Troelsen.

Som følge af valget til landsforkvinde er hun flyttet fra Aarhus til Brønshøj for at arbejde med ungdomspolitik på fuldtid.

Til daglig studerer Sofie Lippert Troelsen matematik og samfundsfag på Aarhus Universitet.

ellegaard@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv uddannelse gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement