Alexandria Ocasio-Cortez taler ved Folkets Klimamarch

Den amerikanske politiker Alexandria Ocasio-Cortez, der er fortaler for Green New Deal, er blandt talerne ved Folkets Klimamarch 11. oktober.

Alexandria Ocasio-Cortez
Alexandria Ocasio-Cortez (30) Medlem af Kongressen, USA

Deltagere ved Folkets Klimamarch i København 11. oktober kan opleve den amerikanske politiker Alexandria Ocasio-Cortez på talerstolen. 

Det skriver Folkets Klimamarch i en pressemeddelelse. 

Alexandria Ocasio-Cortez blev som den yngste nogensinde valgt ind i Repræsentanternes Hus for Demokraterne i november 2018, og hun har blandt andet gjort sig bemærket ved at lancere Green New Deal, der sigter mod at bekæmpe klimaforandringer og social ulighed gennem offentlige investeringer.

Hun er i København i forbindelse med C40-topmødet, hvor borgmestre og beslutningstagere fra 97 af verdens storbyer vil være til stede i København, og dette er også anledningen til afholdelsen af Folkets Klimamarch. 

“Verdens byer dækker kun to procent af jordens overflade. Alligevel bor over halvdelen af jordens befolkning i byer, og verdens byer er ansvarlige for 70 procent af verdens drivhusgasudledninger. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på, hvordan byer kan spille en rolle i løsningen af klimakrisen,” udtaler Amalie Lund Michelsen, der er medarrangør af Folkets Klimamarch.

Udover Alexandria Ocasio-Cortez vil Mickey Gjerris, der er bioetiker og forsker ved Københavns Universitet, og Tere González Garcia, der er mexicansk aktivist, også tale ved klimamarchen, mens Informations Rune Lykkeberg agerer konferencier. 

Folkets Klimamarch's mål lyder blandt andet på, at C40 byerne sætter konkrete reduktionsmål for deres klimaaftryk, som bygger på Parisaftalens 1,5-gradersmål, og at København viser vejen globalt ved 100 procent omstilling til vedvarende energi.

Seneste afholdelse af Folkets Klimamarch var under valgkampen, hvor blandt andet Greta Thunberg talte til de over 40.000 fremmødte. Denne gang marcheres der fredag 11. oktober klokken 16.00 til 18.00. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement