Om  
Christina Høi Skovdal
Kirsten Jensen

S-gruppeformand siger farvel til Hillerød Byråd

Christina Høi Skovdal (S) stopper som gruppeformand for Socialdemokratiet i Hillerød Byråd og genopstiller ikke ved næste kommunalvalg.

Peter Bjørnbak Hansen

Socialdemokratiets gruppeformand i Hillerød Byråd, Christina Høi Skovdal, genopstiller ikke ved det kommende kommunalvalg i 2021.

Det siger hun til Hillerød Posten.

"Jeg var lige fyldt 25 år, da jeg blev valgt til byrådet. Når valgperioden rinder ud, har jeg været med i kommunalpolitik i 12 år. Det er en stor del af mit liv, hvor jeg har fået den gave at kunne være med til at gøre en forskel for borgerne. Men det er også vigtigt at kunne sætte tiden af til det," forklarer det afgående byrådsmedlem.

Christina Høi Skovdal har i ti år arbejdet som folkeskolelærer, men begyndte i august på en kandidatuddannelse på Roskilde Universitet. Hun har også tre børn. Det er dem – både uddannelsen og børnene – hun i stedet for byrådsarbejdet vil fokusere sin kræfter på.

Partifælle og borgmester i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen (S), har kun respekt til overs for Christina Høi Skovdal og hendes beslutning.

"Christina er et meget klogt menneske, som nyder respekt i hele vores byråd, og som har et stort hjerte hos Socialdemokratiet. Vores medlemmer bliver kede af, at hun ikke stiller op igen. Men jeg støtter hende fuldt ud. Familie er vigtig, og uddannelse er vigtig, og Christina er et omhyggeligt menneske. Utroligt, hvad hun overkommer," siger hun.

Christina Høi Skovdal stopper øjeblikkeligt som gruppeformand i Socialdemokratiet i Hillerød Byråd. Her tager næstformand for Idræt og Sundhed, Thomas Brücker (S), over.

Hun fortsætter dog de næste to år som næstformand i Børne- og Familieudvalget og formand for Folkeoplysningsudvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christina Høi Skovdal

Byrådsmedlem (S), Hillerød Kommune, kandidatstuderende
Bachelor i dansk, samfundsfag og historie (University College Frederiksberg)

Kirsten Jensen

Borgmester (S), Hillerød Kommune, formand, Movia, medlem af KL’s Internationale Udvalget og Regionsudvalget.
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1986)

0:000:00