Tidligere Afrika-korrespondent bliver pressechef i Unicef

Den tidligere journalist Peter Lykke Lind er ny pressechef i Unicef Danmark.

Peter Lykke Lind
Peter Lykke Lind Pressechef, UNICEF Danmark

Unicef Danmark har fået en ny pressechef i den tidligere journalist Peter Lykke Lind.

"Når jeg er stødt på Unicef rundt omkring i verden, er jeg altid blevet imponeret, og så synes jeg, at deres arbejde med børns rettigheder i hele verden er enormt vigtigt. Det giver med andre ord bare rigtig god mening for mig," siger han.

Peter Lykke Lind har i en årrække været freelancejournalist på medier som Information, Al-Jazeera, The Guardian og Time Magazine og har rapporteret fra flere lande i både Afrika og Latinamerika.

"Det er hårdt arbejde at rejse rundt på den måde og ikke være et sted fast. Og når man lige er blevet far, bliver det svært at få det til at passe med familielivet. Alting har sin tid. Jeg var meget tiltrukket af det, da jeg var yngre, og jeg har stor respekt for dem, der lever et freelance- eller korrespondentliv i det lange løb," erkender Peter Lykke Lind.

Før sin ansættelse i Unicef havde han fast ansættelse som journalist på DR og som kommunikationsmedarbejder i Læger Uden Grænser. Nu vil han forsøge at få Unicefs arbejde til at fylde mere i de danske nyhedsfeeds.

"Min vigtigste opgave bliver at fortælle om Unicefs arbejde og formidle al den viden, der findes i organisationen. Det er ikke altid let her i Danmark, fordi det som regel foregår langt væk. Men det er vigtigt, og vi giver relativt mange penge til det her i landet – både som donationer og fra staten," siger han.

Peter Lykke Lind tiltrådte sin stilling som pressechef 1. december.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal