3F-formand genopstiller efter lokale opfordringer

Per Christensen er af flere lokalformænd blevet opfordret til at genopstille som formand for 3F, når hans nuværende periode som formand udløber i 2022. Nu har han truffet en beslutning.

Per Christensen
Per Christensen (62) Forbundsformand, 3F, bestyrelsesformand, PensionDanmark & Arbejdernes Landsbank

Per Christensen genopstiller til posten som forbundsformand i 3F. Det fremgår af et facebookopslag.

"Jeg er ikke færdig med at kæmpe for 3F's medlemmer, og vi står midt i en kamp – om underbetaling af udenlandske kollegaer, social dumping, dagpenge og vores kollegaers ret til at trække sig, før kroppen siger stop," skriver Per Christensen i opslaget.

Han er blevet opfordret til at genopstille af flere afdelingsformænd samt en enig daglig ledelse.

Per Christensen kan kun blive genvalgt, hvis 3F's vedtægter justeres for alle valgte i forbundet. Det skyldes ifølge mediet A4, at 3F's formand, som det er nu, skal fratræde på den kongres, hvor vedkommende i den efterfølgende kongresperiode er berettiget til at oppebære folkepension.

Da Per Christensen ved 2022-kongressen vil være fyldt 65 år, og pensionsalderen til den tid vil være 67 år, kræves der altså en vedtægtsændring, hvis han skal genvælges.

"Jeg forestiller mig, vedtægterne kan ændres sådan, at de valgte skal gå på den førstkommende kongres, som kommer efter, at de har nået pensionsalderen," skriver Per Christensen i sit opslag.

Per Christensen har været formand i 3F siden 2013. Hans facebookopslag ses her:

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal