Alternativet stifter forlag

Alternativet er klar med en ny platform i partiets organisation, nemlig et forlag, der debuterer med bogen Love is in the air om Alternativets vej til Folketinget. Det nye forlag får Jørn Grønkjær i førersædet som direktør.

Jørn Grønkjær
Jørn Grønkjær (66) Redaktør, We-economy, projektkoordinator, FIa Formula E Grand Prix Copenhagen, dirketør, Alternativets Forlag

Alternativet Forlag er navnet på det nyeste skud på stammen af initiativer fra Alternativet.

Partiet præsenterer den nye platform i en pressemeddelelse i kølvandet på et årsmøde med fest og farver og et medlemstal, der har rundet 10.000 mennesker. Den første bog, der bliver udgivet, handler også netop om opblomstringen af Alternativet og valgkampen i 2015, der førte til de første og overraskende mange folketingsmedlemmer for partiet. Den har titlen Love is in the air og pejler retningen for forlagets fremtidige udgivelser.

"Vi vil gerne stå for samme humor og generøsitet, som Love is in the air afspejler. Den ånd er det vigtigt at bevare i udgivelseslinjen og i det hele taget," siger Jacob Fuglsang Mikkelsen i pressemeddelelsen. Han er redaktør i det nye Alternativet Forlag, kommer med en kunstnerisk baggrund og har tidligere været med til at starte kreative virksomheder op og udvikle produkter her. Han var desuden kandidat for partiet ved Folketingsvalget.

I direktørstolen hos det nye forlag skal Jørn Grønkjær sidde. Han er tidligere turismechef i Silkeborg Kommune og har i løbet af sin karriere rundet såvel forlags- som hotelbranchen og både arbejdet som projektudvikler og været selvstændig. Nu er ambitionen at understøtte Alternativets værdisæt igennem forlaget.

"Vi har en intention om at være med til at udvikle og kvalificere den politiske debat på alle områder og niveauer. Det skal ske med en bred palet af spændende medieprodukter inden for både bøger, e-bøger, musik, film og kampagneprodukter," forklarer Jørn Grønkjær i pressemeddelelsen.

Ifølge pressemeddelelsen er listen over emner for kommende udgivelser allerede lang, og øverst på den står en engelsk udgave af Love is in the air.

jenvall@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv justits gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement