Alternativets tidligere gruppeformand forlader partiet

Midt i et radioprogram fortalte Alternativets tidligere gruppeformand Carolina Magdalene Maier, at hun har meldt sig ud af partiet. Hun mener, det er på tide, at Alternativet får en ny politisk leder.

Carolina Magdalene Maier
Carolina Magdalene Maier (46) Sekretariatschef (fra 1/12-2019), Dansk Folkeoplysnings Samråd, fhv. gruppeformand og politisk ordfører (ALT)

Til folketingsvalget 5. juni mistede Alternativets Carolina Magdalene Maier sin plads i Folketinget. Hun har efterfølgende meldt sig ud af partiet. Det skriver Berlingske.

Carolina Magdalene Maier fortalte om sin udmeldelse i Berlingske-podcasten 'Cordua & Steno' tidligere i dag. Hun meldte sig dog allerede ud af Alternativet tilbage i september.

Der er ifølge den tidligere gruppeformand to årsager til udmeldelsen.

"Den ene og primære grund er, at nu står jeg et sted, hvor jeg ikke længere er medlem af Folketinget og politiker på den måde. Og jeg skal jo videre med mit arbejdsliv, og der er det enormt vigtigt for mig at stå frit," udtaler Carolina Magdalene Maier ifølge Berlingske.

Den anden grund er, at hun ærgrer sig over den måde, "projektet har været forvaltet på gennem årene". Efter folketingsvalget opfordrede hun også til selvransagelse i partiet.

"Jeg tror, at det er tid til, at Alternativet får en anden én (end Uffe Elbæk, red.) i stolen, som kan noget andet, som har en anden energi, og som har nogle andre ting i rygsækken," udtaler Carolina Magdalene Maier ifølge Berlingske.

I sidste uge offentliggjorde Carolina Magdalene Maier, at hun 1. december starter som ny sekretariatschef i Dansk Folkeoplysnings Samråd.

Tilbage til navnenyt »

Prøv embedsværk gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement