Altinget i Sverige skal have ny chefredaktør

Efter fem år skal Altingets svenske modstykke, Altinget.se, have ny chefredaktør. Mattias Croneborg fortsætter på posten, indtil den nye kan tiltræde omkring nytår.

Mattias Croneborg
Mattias Croneborg (52) Selvstændig, fhv. chefredaktør, Altinget.se
Rasmus Nielsen
Rasmus Nielsen (59) Formand, udgiver af Altinget.dk, Altinget.se & Mandag Morgen

Mattias Croneborg, der er uddannet nationaløkonom og journalist, kom til Altinget i 2014 fra en stilling som udgiver af og chefredaktør for den svenske riksdags hedengange avis "Riksdag & Departement".

Han har bygget den svenske virksomhed op og ønsker nu nye udfordringer. Han har dog lovet at fortsætte i stillingen, indtil den nye chefredaktør kan tiltræde omkring årsskiftet.

Stifter og ejerleder af Altinget.dk og ejer af Altinget.se, Rasmus Nielsen, siger:

"Altinget.se skylder Mattias Croneborg stor tak for hans loyale og vedholdende arbejde som chefredaktør gennem selskabets første fem år. Han har været et vigtigt anker for ikke bare redaktionen, men for hele den svenske stab. De første år af en virksomheds liv er altid særligt skæbnesvangre og svære, men Mattias har ufortrødent arbejdet ihærdigt for at lykkes med at bringe Altinget.se hen, hvor vi er i dag: selskabet kan – efter de nærmest obligatoriske investeringsår – for første gang aflevere et årsregnskab med overskud."

Rekrutteringen af den nye chefredaktør er lagt i hænderne på svenske Novare, og stillingsopslaget har ansøgningsfrist 6. september. Den danske chefredaktør, Jakob Nielsen, vil sammen med Rasmus Nielsen deltage i ansættelsen af den nye chefredaktør til Stockholm.

Altinget.se med 22 medarbejdere udgiver syv fagportaler om svensk og europæisk politik. De seks er abonnementsportaler, og den syvende er gratis og dækker politik i bredden – præcis som i Danmark. Altinget i Sverige har kontorer i riksdagen og i den nærliggende Gamle Stan i et hus fra 1650. 

Ligesom Altinget i Danmark leverer kandidat-databaser til DR, står Altinget.se bag en tilsvarende database med valgkompas til public service-stationen SVT.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal