Andreas Rudkjøbing stopper som formand for Lægeforeningen

Andreas Rudkjøbing har valgt at stoppe som formand for Lægeforeningen efter fem år på posten. 

Andreas Rudkjøbing
Andreas Rudkjøbing (39) Formand, Lægeforeningen,

Lægeforeningen skal have ny formand.

Det står klart efter foreningens nuværende formand, Andreas Rudkjøbing, har valgt at fratræde formandsposten efter fem år. 

Det skriver han på Twitter.

Andreas Rudkjøbing blev valgt som formand i 2015, og med sine 34 år var han Lægeforeningens hidtil yngste formand. 

Men efter fem år i spidsen for mere end 32.000 læger har Andreas Rudkjøbing valgt at sige farvel til Lægeforeningen.

"At være formand for landets læger er utroligt meningsfyldt. Derfor har det heller ikke været en nem beslutning, men tidspunktet er det rigtige for mig nu. Lægeforeningen er i god gænge, og der er fuldt tryk på mange af vores mærkesager. Derfor er det et godt tidspunkt at give stafetten videre,” siger Andreas Rudkjøbing.

Ifølge opslaget på Twitter ønsker Andreas Rudkjøbing at bruge mere tid sammen med sin familie samt at færdiggøre sin uddannelse til speciallæge i samfundsmedicin, hvilket er baggrunden for fratrædelsen.

Respekteret leder
Ifølge Altingets sundhedspolitiske analytiker og tidligere redaktør på Altinget Sundhed, Ole Toft, kan Andreas Rudkjøbing forlade Lægeforeningen med god samvittighed efter at have varetaget "en svær post".

”Det er en svær balancegang, da du som formand skal være talerør for meget forskellige læger. Lægeforeningen er paraply for Yngre Læger, Overlægeforeningen og De Praktiserende Lægers Organisation. Det dækker over uhyre forskellige lægeopgaver og meget forskellige interesser i, hvordan sundhedsvæsnet skal udvikle sig. Det er min opfattelse, at han generelt har høstet stor respekt for sit arbejde som formand,” siger Ole Toft.

Andreas Rudkjøbing fratræder formandsposten til april. Lægeforeningens nye formand vælges på repræsentantskabsmøde 24. og 25. april. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal