Om  
Anna Libak

Anna Libak forlader Berlingske i protest

Anna Libak stopper på Berlingske, da hun ikke længere får lov at være en del af avisens chefredaktion. Hun kritiserer Berlingske for at være topstyret. 

Anders Redder

Udlandsredaktør og medlem af Berlingskes chefredaktion Anna Libak har besluttet at forlade avisen. Det sker som en konsekvens af, at hun ikke længere skal være medlem af avisens chefredaktion.

Det skriver hovedpersonen på sin Facebook-profil, hvor hun samtidig langer ud efter avisens ledelse, der ifølge Anna Libak er topstyret: 

"Ledelsesstrategien på en kreativ virksomhed kan ikke dikteres ovenfra og ned: Den skal bygge på styrkerne og lidenskaben hos de mennesker, der hver eneste dag skal brænde for noget nyt."

Anna Libak har de seneste tre år været ansvarlig for avisens udlandsredaktion. I slutningen af 2016 trådte hun ind i Berlingskes chefredaktion som konstitueret chefredaktør. Der har hun ikke fået lov at fortsætte, hvilket ifølge Libak er et vink med en vognstang om, at Berlingske søger en anden profil:

"Det kan jeg kun se som et fravalg af det, jeg har forsøgt at tilføre avisen gennem seks måneder som konstitueret chefredaktør og tre år som udlandsredaktør med holdninger til alt, hvad der rørte sig på avisen," skriver hun.

48-årige Anna Libak kom i 2014 til Berlingske fra Weekendavisen, hvor hun var både samfunds- og litteraturredaktør. I offentligheden er hun desuden kendt som hyppig kommentator på Rusland-området. Hun fortsætter ifølge sit Facebook-opslag som udlandsredaktør og medlem af chefredaktionen på Berlingske sommeren over, hvorefter hun vil kaste sig over bestyrelsesarbejde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anna Libak

Udlandsredaktør, Weekendavisen, foredragsholder
cand.mag. i samfundsfag og russisk (Aarhus Uni. 2009), sprogofficer (Forsvarsakademiet 1987)

0:000:00