Berlingske finder ny udlandsredaktør i egne rækker

Birgitte Borup, nuværende redaktør for international kultur og AOK på Berlingske, skal fremover være ny udlandsredaktør.

Birgitte Borup
Birgitte Borup (45) Udlandsredaktør, Berlingske

Fra 1. januar har Berlingske igen en udlandsredaktør. Avisen har nemlig ansat Birgitte Borup, der er nuværende redaktør for international kultur og AOK.

Det skriver Berlingske

Birgitte Borup blev ansat som weekendredaktør på Berlingske i 2018 og altså siden som redaktør for international kultur. Tidligere har Birgitte Borup været redaktør for DR Nyheder, chef på Aftenshowet og redaktør på TV 2 Nyhederne.

Birgitte Borup har tidligere boet i New York og har de seneste år været brugt som blandt andet USA-kommentator. Nu får hun som ny udlandsredaktør mulighed for at dykke endnu mere ned i det internationale stof. 

"Berlingskes læsere er heldigvis dybt optaget af den globale udvikling, og vores opgave på udlandsredaktionen er først og fremmest at være til stede på læsernes vegne. Ikke alene geografisk i skikkelse af vores korrespondenter, men også ved at bringe redaktionens viden i spil og bidrage til en større forståelse af den tid, vi lever i," siger Birgitte Borup.

Hun overtager posten fra Ida Ebbensgaard, der i september skiftede til en stilling som redaktionschef på Zetland.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal