Brixtoftes datter stiller op

Marie Magne Brixtofte, datter af fhv. minister og borgmester Peter Brixtofte, stiller op til byrådet i Gentofte Kommune.

Marie Magne Brixtofte
Marie Magne Brixtofte (40) Byrådskandidat (R), Gentofte Kommune, autoriseret psykolog, Børn, Unge & Sorg, fhv. psykolog, Tuba København
Morten Østergaard
Morten Østergaard (43) Politisk leder (R), MF

Marie Magne Brixtofte (R) har meddelt lederen af Radikale Venstre, Morten Østergaard (R), at hun stiller op for partiet til kommunalvalget i 2021 i Gentofte Kommune.

Det skriver Ekstra Bladet

"Jeg har talt med Morten Østergaard og sagt til dem (De Radikale, red.), at hvis de kan bruge mig til noget, så er jeg klar. Man ved jo aldrig, om man kan blive valgt ind. Men jeg er klar til at stille op for Radikale Venstre i Gentofte til næste kommunalvalg," forklarer Marie Magne Brixtofte til Ekstra Bladet.

Hun har tidligere været medlem af Venstres Ungdom, men afviser at stemme på moderpartiet. Det begrunder hun med den politiske linje, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) repræsenterer.

Marie Magne Brixtofte ser gode muligheder for at blive valgt ind i byrådet i Gentofte Kommune.

"Jeg tror, der er mulighed for, at De Radikale kan få flere mandater herude i Gentofte, selvom Hans Toft (K) klarer det rigtig godt. Men det er vigtigt, at De Konservative bliver holdt i ørerne," siger hun.

Marie Magne Brixtofte er uddannet i psykologi, økonomi og finansiering fra universiteter i Storbritannien og har en kandidatgrad i psykologi fra Københavns Universitet.

Hun er datter af forhenværende minister og borgmester i Farum Peter Brixtofte (V), der gik bort i november 2016.

 

ellegaard@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv by og bolig gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement