Byrådsmedlem i Billund er smidt ud af Venstre

Byrådsmedlemmet Lars Hansen er blevet smidt ud af Venstre, efter at han stemte imod tvunget håndtryk. Han fortsætter i byrådet som løsgænger.

Lars Hansen
Lars Hansen Byrådsmedlem, Billund Kommune

Venstres kommuneforening i Billund har ekskluderet byrådsmedlemmet Lars Hansen med øjeblikkelig virkning.

Det skriver DR.

Ekskluderingen sker som følge af, at Lars Hansen stemte imod tvunget håndtryk i forbindelse med grundlovsceremonier i Billund Kommune.

Men ifølge Ivar Nørlund, formand for Venstres kommuneforening i Billund, var det ikke alene håndtrykssagen, der gjorde udfaldet.

"Det her er ikke en enkelt sag, det er mange sager gennem årene. Det er selvfølgelig håndtrykssagen, folk kan huske. Men det er følgerne i den sag med læserbreve med andre partier uden at kontakte baglandet. Det var bare det, der fik bægeret til at flyde over," udtaler Ivar Nørlund til DR.

Lars Hansen blev i første omgang selv opfordret til at gå, men det nægtede han at gøre, hvorefter han blev ekskluderet fra partiet.

Han fortsætter som løsgænger i byrådet og har ifølge DR ikke nogen planer om at melde sig ind i et nyt parti, men han påpeger, at eksklusionen ikke vil påvirke ham i byrådet.

"Jeg stemmer ikke i forhold til at bære nag, men i forhold til, hvad jeg mener er bedst i forhold til borgerne i Billund Kommune. Men jeg er ikke en del af Venstre længere, så jeg kan jo forhandle frit med alle," siger Lars Hansen.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal