Christian Friis Bach vært på Radio4

Tidligere radikal udviklingsminister og direktør for Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach er med på værtsholdet, når Radio4 begynder at sende 1. november.

Christian Friis Bach
Christian Friis Bach (53) Fhv. generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp, fhv. undergeneralsekretær i FN (UNECE), fhv. udviklingsminister (R), fhv. MF

Han skal bestyre 'Den danske forbindelse', som er et udenrigsmagasin af anderledes snit end det, man tidligere har kunnet høre i den danske æter.

"I danske medier har udenrigsstoffet traditionelt været meget styret af eksperter og analytikere. Vi vil gerne gå til området på en anden måde og få de almindelige danskere, der befinder sig overalt i verden, til at bidrage med indtryk, stemninger og lyde. I denne henseende vil programmet ligge godt i tråd med Radio4's fokus på almindelige mennesker," siger Christian Friis Bach til Berlingske.

Den nyslåede radiovært anslår, at han har besøgt tæt på 100 lande i verden.

Christian Friis Bach er 53 år, og har har en ph.d. i international økonomi samt en tillægseksamen i journalistik fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har tidligere været international chef i Folkekirkens Nødhjælp, minister for udviklingsbistand, undergeneralsekretær i FN og senest generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Christian Friis Bach er gift, har tre børn og driver i dag et fritidslandbrug ved Veksø i nærheden af Ganløse på Sjælland.

'Den danske forbindelse' tilrettelægges af journalist Tine Toft, som tidligere har været vært på blandt andet 'The Brexit Club' på Radio24syv.

Programmet sendes første gang fredag 1. november fra klokken 14 til 15 på Radio4.

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement