Claus Larsen-Jensen (S) genopstiller ikke

Forhenværende medlem af Folketinget og Europa-Parlamentet 66-årige Claus Larsen-Jensen (S) genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Han er i dag 1. suppleant for miljøminister Lea Wermelin.

Claus Larsen-Jensen
Claus Larsen-Jensen (67) Formand, FIC, bestyrelsesmedlem, Solidar Foundation, fhv. MF & MEP (S)
Lea Wermelin
Lea Wermelin (35) Miljøminister (S), MF (S)

Det oplyser den tidligere formand for Folketingets Europaudvalg og for Folketingets Europa-Nævn i en pressemeddelelse.

"Jeg har netop meddelt Socialdemokratiet på Bornholm, at jeg ikke står til rådighed som folketingskandidat ved det næste valg til Folketinget," oplyser Claus Larsen-Jensen, der bor på Pedersker Præstegård på Bornholm.

"Jeg vil i stedet koncentrere mig om landsdækkende og internationale arbejdsopgaver og tillidshverv."

Claus Larsen-Jensen er i dag arbejdende bestyrelsesformand for FIC (Forum for International Cooperation), hvor han tidligere var direktør. Desuden er han blandt andet bestyrelsesmedlem i den europæiske organisation Solidar og formand for International Cooperation Forum, der blandt andet arbejder med global organisationsstruktur for udviklingsbistand.

I sidste valgperiode var Claus Larsen-Jensen indkaldt som folketingsmedlem i cirka et halvt år under Lea Wermelins barselsorlov. 

"Jeg er stadig 1. suppleant til Folketinget og indstillet på at påtage mig den opgave, hvis det bliver aktuelt, men det vil ikke ændre min beslutning om ikke at genopstille."

Claus Larsen-Jensen oplyser endelig, at han har to bogprojekter på bedding.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal