Asger Christensen bliver koordinator i nyt udvalg for dyretransporter

LOVBRUD: Europa-parlamentarikeren Asger Christensen er blevet udnævnt til koordinator for Venstres politiske gruppe i et nyt midlertidigt udvalg, der skal gennemgå dyrs forhold under transport.

Asger Christensen
Asger Christensen (62) MEP (V), gårdejer

Den danske Europa-parlamentariker Asger Christensen (V) får en central rolle i et nyt midlertidigt EU-udvalg, der skal gennemgå dyrs forhold under transport.

Han er blevet valgt som koordinator i Venstres politiske gruppe Renew Europe. 

"Dyrevelfærd er en meget vigtig sag, som betyder meget for mig. Derfor er jeg glad for min plads i udvalget og min nye rolle som koordinator. Som koordinator bliver jeg ansvarlig for at fordele arbejdet i udvalget i Venstres politiske gruppe," skriver Asger Christensen til Altinget.

Han fortæller, at udvalget blandt andet kommer til at undersøge, hvordan man kan forbedre dyrevelfærd under transport, og hvordan vi i EU sikrer, at alle medlemslande lever op til reglerne.

"Vi skal både sørge for, at dyrene har de bedst mulige forhold, og at vi fortsat kan fragte dyr på tværs af grænser på en fornuftig måde," siger Asger Christensen.

Mistanke om regelbrud
Udvalget blev nedsat, efter flere EU-parlamentarikere fattede mistanke om, at der rundt omkring i Europa foretages brud på reglerne indenfor dyretransport. Brud, der ikke har medført konsekvenser for de givne personer.

Parlamentet vil nu gøre op med dette, hvorfor der på anmodning fra 183 medlemmer er blevet oprettet et midlertidigt udvalg, der skal undersøge, hvorvidt der er sket lovbrud på området.

I den forbindelse skal det undersøges, hvorfor EU-Kommissionen i så fald ikke har været i stand til at håndhæve lovgivningen.

Asger Christensen, der blev valgt til Europa-Parlamentet for Venstre i 2019, er desuden medlem af landbrugsudvalget.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal