Dansk forsker valgt til prestigefyldt videnskabsakademi

Professor Lasse Horne Kjældgaard fra RUC er blevet udpeget til Videnskabernes Selskab, hvor han bliver en blandt ti medlemmer. 

Lasse Horne Kjældgaard
Lasse Horne Kjældgaard (45) Professor, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet, fhv. direktør, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Videnskabernes Selskab har siden sin lancering i 1742 huset berømtheder som Albert Einstein, Charles Darwin og Niels Bohr.

Nu har selskabet, der er et dansk vidensakademi, udpeget professor Lasse Horne Kjældgaard fra RUC som en af ti medlemmer til at videreføre traditionen. 

Og det er noget, som Lasse Horne Kjældgaard, der er professor ved Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet og forsker i dansk litteratur og kultur, ser frem til. 

"Det er en stor ære at blive valgt ind i Videnskabernes Selskab - og samtidig lidt ærefrygtindgydende. Jeg glæder mig meget til at få udvidet min viden om andre fag og forskningsområder. Og så ser jeg frem til at deltage i det fælles arbejde for at fremme vilkårene for videnskaben og for dens menneskelige grundkilder: undren, nysgerrighed og kritisk sans," siger han i en pressemeddelelse. 

Lasse Horne Kjældgaard har tidligere blandt andet skrevet doktorafhandlingen og den efterfølgende bog 'Meningen med velfærdsstaten'.

Tilbage til navnenyt »

Prøv sundhed gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement