Dansk Kulturinstitut får ny institutleder i Rusland

Som ny institutleder i Dansk Kulturinstituts Rusland-afdeling vil Henriette Borg Reinholdt blandt andet fokusere på kulturudveksling inden for diversitet, klima og unge. 

Henriette Borg Reinholdt
Henriette Borg Reinholdt Institutleder, Dansk Kulturinstituts Rusland-afdeling
Camilla Mordhorst
Camilla Mordhorst (49) Generalsekretær, Dansk Kulturinstitut, fhv. vicedirektør, Udvikling, Nationalmuseet

Henriette Borg Reinholdt kan per 1. januar 2020 kalde sig institutleder i Dansk Kulturinstitut for afdelingen i Rusland. Her får hun til opgave at styrke den kulturelle dialog mellem Danmark og Rusland, blandt andet inden for klima, diversitet og ungdomskultur. 

Det skriver Dansk Kulturinstitut i en pressemeddelelse. 

"Rusland er et land med stor diversitet, der byder på forskelle fra Danmark, men så sandelig også ligheder landene imellem. Det giver et stort potentiale for at lære af hinanden og udfordre hinanden, og naturligvis skal der være fokus på de store samfundsmæssige udfordringer inden for ligestilling, ytringsfrihed og klima, som begge lande på forskellige måder står over for," siger hun.  

Henriette Borg Reinholdt har tidligere arbejdet hos International Media Support, der støtter lokale medier i konfliktramte lande. Desuden har hun arbejdet en del med Rusland gennem sit arbejde for Nordisk Ministerråd i Murmansk, og hun har arbejdet som konsulent for medieprojekter i lande som Ukraine, Georgien, Aserbajdsjan og Armenien. 

"Det er ikke nogen nem opgave, Henriette Borg Reinholdt står over for, men jeg er sikker på, hun er den helt rigtige kandidat til jobbet. Det kræver gåpåmod og diplomatiske evner, når man i et land som Rusland vil arbejde med at udfordre, udvikle og gøre os klogere på hinanden," udtaler Camilla Mordhorst, direktør for Dansk Kulturinstitut.

Dansk Kulturinstitut er en institution, der udveksler kunst, kultur og viden for at bidrage til en bedre kulturel forståelse landene imellem. Institutionen arbejder desuden i Ukraine, de baltiske lande, Hviderusland, Polen, Kina, Indien og Brasilien.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal