Dansk topdiplomat bliver ny chef for Europarådets kontor i Kyiv

Ministerråd Steen Nørlov er udpeget til ny chef for Europarådets kontor i Kyiv. Tre danskere sidder nu i internationale topchefstillinger i Ukraine.

Fra 1. marts er ministerråd og topdiplomat Steen Nørlov ny chef for Europarådets kontor i Kyiv i Ukraine. 

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse

Han er udpeget af Europarådets generalsekretær, Marija Pejčinović Burić, til at lede organisationens største landekontor, som har mere end 60 ansatte og løser vigtige opgaver inden for Ukraines reformbestræbelser på demokrati-, menneskerettigheds- og retsstatsområdet.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ønsker Steen Nørlov stort tillykke med den betydningsfulde stilling.

"Europarådet udfører nogle meget betydningsfulde opgaver i Ukraine. Jeg er stolt af, at dansk diplomati med Steen Nørlov kan stille med en chef for organisationens kontor i Kyiv. Det flugter godt med Danmarks i forvejen store engagement i Ukraine," udtaler han. 

Steen Nørlov er i øjeblikket leder af Danmarks samarbejdskontor i Beirut, men bliver nu den tredje dansker til at sætte sig på en af de tunge internationale chefstillinger i Kyiv.

Han slutter sig nemlig til danske Allan Pagh Kristensen og Henrik Villadsen, der henholdvis leder EU's antikorruptionskontor og OSCE's feltmission samt landekontor i Ukraine.

Steen Nørlov har 25 års erfaring inden for multilateralt og bilateralt diplomati, hvor han blandt andet har en fortid som chef for Udenrigsministeriets analyseenhed og som souschef ved Danmarks ambassade i Moskva.

Omtalte personer

Steen Nørlov

Ministerråd, Udenrigsministeriet, chef, Europarådets kontor i Kyiv, Ukraine
Master of Science (MSc), Political Science and Government (Københavns Uni. 1996), Master of Philosophy (M.Phil), International Relations and Affairs (Cambridge Uni. 1996)

Jeppe Kofod

Udenrigsminister (S), MF
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), ma i public administration (Harvard 2007)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser