Danske Skoleelever vælger ny formand

Danske Skoleelever har på sin generalforsamling i weekenden valgt den 16-årige Jens Vase som ny formand for Danmarks største elevorganisation. Ny mobbelov og bedre uddannelsesvejledning er hans mærkesager. 

Jens Vase
Jens Vase (19) Fhv. formand, Danske Skoleelever
Silke Fogelberg
Silke Fogelberg (20) Projektleder, Ungdomsskoleforeningen, fhv. formand, Danske Skoleelever

På Danske Skoleelevers årlige generalforsamling har eleverne valgt Jens Vase som ny formand. Jens overtager fra tidligere formand Silke J. Fogelberg, der begynder sin ungdomsuddannelse til sommer.

Den nye formand er 16 år gammel og går i 9. Klasse på Odder lille Friskole. Han har været medlem af Danske Skoleelever i over to år og har arbejdet for elever over hele landet som medlem af foreningens bestyrelse og som næstformand i Region Midtjylland. Han ser nu frem til at gå forrest i arbejdet for Danmarks skoleelever, og hans to mærkesager er en mobbelov og bedre uddannelsesvejledning i grundskolen.

"Arbejdet for øget elevinddragelse vil forsat være en central mærkesag for Danske Skoleelever. I det arbejde er bekæmpelsen af mobning et vigtigt fokuspunkt. Derfor mener jeg, at vi skal have en mobbelov, som forpligter skolerne til at tage initiativer, der bekæmper mobning,” udtaler Jens Vase i en pressemeddelelse fra Danske Skoleelever og fortsætter: 

”Elevernes mulighed for at få vejledning er i dag for dårlig. Regeringens udspil til en nye gymnasiereform
sætter igen fokus på vigtigheden af, at alle elever har mulighed for at få den rette uddannelsesvejledning. Jeg vil derfor arbejde for, at vi elever er oplyste når vi træffer valget om vores fremtid,” siger den nyvalgte formand.

På generealforsamlingen blev det desuden besluttet, at posten som næstformand overtages af Mads Løjtved Rasmussen efter August Solkær, der starter på ungdomsuddannelse efter sommerferien. 

ridder@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement