Dansker er ny generalsekretær i EU-Parlamentets liberale gruppe

Ny generalsekretær i Renew Europe, Anders Rasmussen, har arbejdet 19 år i den liberale gruppe i Europa-Parlamentet og er ifølge Morten Løkkegaard en ”god venstremand”.

Anders Rasmussen
Anders Rasmussen (46) Generalsekretær, Renew Europe
Morten Løkkegaard
Morten Løkkegaard (55) Næstformand, Renew Europe, MEP (V), 2. viceborgmester, Gentofte Kommune, fhv. MF (V)

”Dagens glædelige nyhed.” Sådan betegner Morten Løkkegaard fra Renew Europe-gruppen nyheden om Anders Rasmussens jobskifte på Twitter.

Anders Rasmussen er nemlig blevet valgt som ny generalsekretær for Renew Europe. Gruppen gik tidligere under navnet ALDE.

I sit nye job som generalsekretær skal Anders Rasmussen arbejde tæt sammen med gruppeleder Dacian Cioloş, og han får desuden et stort ledelsesmæssigt ansvar.

Anders Rasmussen har været afdelingschef for det parlamentariske arbejde i Europa-Parlamentets liberale gruppe i over ti år.

Han har før arbejdet som politisk rådgiver for ALDE-gruppen i Libe-komitéen, der beskæftiger sig med borgerrettigheder og retlige og indre anliggender. Tidligere i karrieren har han også været politisk assistent for Bertel Haarder, da venstremanden sad i Europa-Parlamentet.

Den nyvalgte generalsekretær tager over for Alexander Beels, der har været generalsekretær for den liberale gruppe i over 17 år.

Morten Løkkegaard beskriver Anders Rasmussen som ”sindssygt dygtig” og ”gennemsympatisk”:

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal