Dansker er ny øverste topchef i Nordea

Frank Vang-Jensen tiltræder som koncernchef i Nordea med øjeblikkelig virkning. Den 51-årige bankmand har tidligere været koncernchef i Handelsbanken i Sverige. 

Frank Vang-Jensen
Frank Vang-Jensen (52) Koncernchef, Nordea, leder af Personal Banking og medlem af koncernledelsen, Nordea i Danmark, fhv. landechef, Nordea, fhv. koncernchef, Handelsbanken, fhv. adm. direktør, Handelsbanken Sverige og Handelsbanken Danmark og Stadshypotek

Frank Vang-Jensen stiger fra at være øverste chef for Nordea i Danmark til at blive topchef for hele Nordea-koncernen. Det skriver Finans.

Den nye koncernchef erstatter dermed Casper von Koskull, der har meddelt, at han vil gå på pension i slutningen af 2020. Casper von Koskull bliver dog i banken indtil 2020 for at sikre en god overgang.

I 2017 kom Frank Vang-Jensen til Nordea, hvor han tiltrådte en stilling som leder af personal banking samt landechef i Danmark.

Han blev sidenhen forfremmet til chef for personal banking i hele koncernen samt medlem af koncernledelsen. Indtil en afløser er fundet, fortsætter Frank Vang-Jensen som chef for personal banking.

"Vi skal hurtigt og kontinuerligt skabe nye indtægter og øge omkostningseffektiviteten. Og vi skal hele tiden forbedre kundeoplevelsen," udtaler den nye koncernchef om jobskiftet ifølge Finans.

Frank Vang-Jensen har tidligere arbejdet 18 år i Handelsbanken i Sverige, hvor han blandt andet bestred en stilling som koncernchef.

Han har en HD i finansiering og kreditvæsen samt en HD i organisation og ledelse fra Copenhagen Business School.

hvemon@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv forskning gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement