Dansker forfremmes til chefstilling i Oxford

Rasmus Kleis Nielsen er ny direktør for Reuters Institute, der er et researchcenter for journalistik under Oxford Universitet. 

Rasmus Kleis Nielsen
Rasmus Kleis Nielsen (38) Direktør, Reuters Institute for the Study of Journalism, Oxford University, professor i politisk kommunikation, Oxford University

Fra 1. oktober indtager Rasmus Kleis Nielsen stillingen som direktør for Reuters Institute for the Study of Journalism i Oxford. 

Det skriver Reuters Institute på deres hjemmeside

Danskeren afløser David Levy, der efter ti år på posten har valgt at trække sig. Og både den afgående og den tiltrædende direktør får rosende ord med på vejen af bestyrelsesformand, Alan Rusbridger:

"Rasmus har fået et enormt internationalt omdømme for sit akademiske arbejde, hvor han har sat ord på den revolution, som journalistikken i disse år gennemgår. Han er en formidabel researcher, der i stigende grad er efterspurgt for klarheden og dybden i sit arbejde," siger han og tilføjer:

"Det ville være svært for enhver at følge i David Levys fodspor, men med Rasmus får vi en meget respekteret analytiker, der kan vise vejen mod en bæredygtig fremtid for seriøs journalistik". 

I forbindelse med forfremmelsen har Rasmus Kleis Nielsen skrevet et blogindlæg på sin egen hjemmeside, hvor han skitserer de største udfordringer, som medier og journalister står over for i de kommende år.

Rasmus Kleis Nielsen er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet, hvilket han siden har suppleret med en Ph.d. i journalistik fra Columbia Universitet i New York. Han har modtaget flere priser for sit arbejde, blandt andet Tietgenprisen, som han han modtog i 2014 for sin forskning i danskernes medievaner

ac@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv arbejdsmarked gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement