Dansker skal rådgive Nato om teknologiudvikling

Cecilia Bonefeld-Dahl, direktør for Digital Europe og klummeskribent på Altinget, skal være med til at rådgive Nato om ny teknologi.

Cecilia Bonefeld-Dahl
Cecilia Bonefeld-Dahl (48) Generaldirektør, Digital Europe

Natos generalsekretær har udpeget en ekstern høj-niveau rådgivergruppe, der skal rådgive om, hvordan Nato skal tilpasse sig teknologiudviklingen i en verden, hvor teknologipolitik også er sikkerhedspolitik.

Blandt rådgivergruppens tolv medlemmer er danske Cecilia Bonefeld-Dahl, der er direktør for Digital Europe og klummeskribent på Altinget. 

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

”Med udnævnelsen kommer Danmark med helt inde i maskinrummet på et område i rivende udvikling med direkte indflydelse på danskernes sikkerhed og tryghed. Nato skal være på bolden og forsvare sit teknologiske forspring," siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i pressemeddelelsen. 

Cecilia Bonefeld-Dahl ser frem til at skulle rådgive Nato om ny teknologi. 

”Meget af teknologiudviklingen i den private sektor har bredere samfundsmæssige konsekvenser, også for sikkerhedssamarbejdet i Nato. Forhåbentlig kan jeg bringe nogle perspektiver til bordet, der ikke altid har bevågenhed i en forsvarsalliance,” siger hun i pressemeddelelsen. 

Cecilia Bonefeld-Dahl har været ansat i Digital Europe i seks år - de seneste tre år som direktør for organisationen. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal