De Økonomiske Råd får ny formand

Carl-Johan Dalgaard er ny formand for De Økonomiske Råd. Professorer Jakob Roland Munch og Nabanita Datta Gupta er udnævnt som nye medlemmer.

Torben Tranæs
Torben Tranæs (60) Forskningdirektør, professor, Vive, fhv. vismand, De Økonomiske Råd, fhv. forskningschef, Rockwool Fondens Forskningsenhed
Carl-Johan Dalgaard
Carl-Johan Dalgaard (49) Overvismand/formand, De økonomiske Råd, professor, Økonomisk Institut, Københavns Uni.

Carl-Johan Dalgaard er blevet udpeget som ny formand, og deraf ny overvismand, for De Økonomiske Råd.

Det skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Carl-Johan Dalgaard har været medlem af formandskabet siden 2014. Han overtager formandsposten efter professor Michael Svarer, der har været overvismand siden 2016, men som udtræder af formandskabet med udgangen af januar 2020.

Tirsdag blev det offentliggjort, at vismand Torben Tranæs skal stå i spidsen for arbejdet i den Ydelseskommission, som er nedsat af Beskæftigelsesministeriet. 

Formandsposten i Ydelseskommissionen betyder dog, at Torben Tranæs siger farvel til posten som vismand og medlem af De Økonomiske Råds formandskab. 

Med Michael Svarer og Torben Tranæs' fratrædelse har De Økonomiske Råd fået to nye medlemmer.

Professor Jakob Roland Munch fra Københavns Universitet og prrofessor Nabanita Datta Gupta fra Aarhus Universitet indtræder som nye medlemmer af De Økonomiske Råd henholdsvis 1. januar og 1. februar 2020.

"De økonomiske vismænd spiller en vigtig rolle i samfundsdebatten. Jeg ønsker den nye formand Carl-Johan Dalgaard og de nye medlemmer Jakob Roland Munch og Nabanita Datta Gupta tillykke med udnævnelserne og vil samtidig gerne sige mange tak til afgående formand Michael Svarer og medlem Torben Tranæs for deres store engagement i rådets arbejde. De har i høj grad bidraget til at styrke og kvalificere den offentlige debat," siger finansminister Nicolai Wammen (S) i pressemeddelelsen.

*Artiklen er ændret 18.12.19 klokken 13.15 med oplysninger om, at Carl-Johan Dalgaard blive formand for vismændene og oplysninger om de to nye vismænd. I en tidligere version af artiklen fremgik det blot, at Torben Tranæs udtræder af rådet og efterlader plads til en ny vismand.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal