Direktør i Forsvarsministeriet også fritaget efter regnskabsskandale

Per Pugholm Olsen, der er koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriet, bliver også fritaget for tjeneste efter skandalesag om regnskabsrod og mulig svindel i Forsvaret.

Per Pugholm Olsen
Per Pugholm Olsen (56) Danmarks militære repræsentant, NATOs militærkomite og EU’s militærkomite
Trine Bramsen
Trine Bramsen (39) Forsvarsminister (S), MF (S)

Det er ikke kun direktøren for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Hans J. Høyer, der bliver fritaget for tjeneste – også koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriet, Per Pugholm Olsen, skal ud af vagten efter skandalesagen om regnskabsrod og mulig svindel med Forsvarets indkøb.

Det oplyser forsvarsminister Trine Bramsen (S) på et pressemøde.

Skandalen rullede, da Statsrevisorerne på baggrund af en rapport fra Rigsrevisionen i sidste uge rettede sin skarpeste kritik mod Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses kontrol med regnskaberne.

Kontrollen har været så mangelfuld, at to personer foreløbigt er meldt til politiet, og to tidligere medarbejdere i styrelsen er tiltalt for bestikkelse i en sideløbende sag, der stammer fra 2016.

Men de oplysninger nåede ikke forsvarsministeren før torsdag aften – et døgn før statsrevisorernes offentliggørelse og blot få timer før,  bestikkelsessagen kørte i alle landets medier.

"Det er dybt kritisabelt, at jeg først sent fik besked. Jeg er afhængig af de oplysninger for at kunne passe mit arbejde. Der er sket store fejl i behandlingen i den sag. Det skal i mine øjne have konsekvenser," siger Trine Bramsen (S) på dagens pressemøde.

Fritagelsen af koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen sker imidlertid "med henblik på overførsel til anden tjeneste", fremgår det af materiale fra Forsvarsministeriet.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal