Dødsfald: Advokat Jørgen Jacobsen (97)

En af den nyere tids markante forsvarsadvokater, Jørgen Jacobsen, er død, 97 år gammel. Han forsvarede bl.a. Mogens Amdi Petersen og Jens Jørgen Thorsen.

Jørgen Jacobsen, der var født 11. april 1919 på Frederiksberg og døde 21. august, er en dansk forsvarsadvokat og landsretssagfører. 

Blandt de sager, som Jørgen Jacobsen førte, er spionsagen fra Køge i 1959, Mona-sagen fra 1964, p-pillesagen, Jon-sagen, sagen om Ulla Lyngsby, blødersagen, Roum-sagen, injuriesagen i forbindelse med Pedal Ove-sagen og B.T. Klub-sagen fra 1977.

Før Tvind forsvarede han Mogens Amdi Petersen, da han var fængslet af det tyske politi, og kunstneren Jens Jørgen Thorsen forsvarede han for mistanke om blasfemi.

Han forsvarede Hells Angels-rockeren Jønke, efter at han myrdede lederen af den rivaliserende rockergruppe Bullshit.  I 2002 førte han en injuriesag mod Scientology. Det var en af de sidste sager, den da 83-årige advokat førte.

Jørgen Jacobsen var søn af en grosserer og blev student 1937 fra Metropolitanskolen. Den halvt jødiske Jørgen Jacobsen var modstandsmand under Anden Verdenskrig og måtte i 1943 flygte i en fiskerbåd til Sverige. Han tog sin embedseksamen i Sverige. Jacobsen fik bestalling som advokat i 1950. Han var en overgang indtil 1956 medlem af kommunistpartiet.

Jørgen Jacobsen har skrevet bogen Leve mens man lever: erindringer og meninger. Han har fire døtre.

Bisættelse finder steder torsdag 1. september kl. 12 fra Holmens Kirkegårds Kapel, Upsaæagade 25, København Ø.


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser