Dødsfald: Ambassadør Otto Borch, 91

Ambassadør Otto Borch er død, 91 år gammel.

Otto Borch blev en af Danmarks betydeligste diplomater efter 2. verdenskrig.

Otto Borch blev student fra Randers i 1940 og deltog i modstandsbevægelsen som medlem af Frihedsrådets Bladudvalg og redaktør af det illegale blad Fri Presse. I 1948 blev han cand.jur.

Allerede i 1949 blev han ansat i Udenrigsministeriet. Efter en tid som kontorchef for politisk afdeling blev Borch dansk ambassadør ved FN i New York. Han sad for bordenden i FN's Sikkerhedsråd, da Danmark efter Seksdageskrigen i 1967 havde formandskabet i Sikkerhedsrådet.

Han har ligeledes været chef for NATO-ambassaden i Bruxelles. Karrieren sluttedes som ambassadør 1988-91 i Stockholm.

Efter officiel pensionering fortsatte Otto Borch dog med endnu en opgave: Efter Danmarks anerkendelse af de tre baltiske landes genvundne selvstændighed kom Borch i 1991 til Riga for at forberede kommende danske ambassader i Riga, Vilnius og Tallinn.

Chefredaktør Bo Lidegaard, selv med en fortid som diplomat, har omtalt Otto Borch sådan: "Metoderne var kontante. Kritik og krav fyldte mere end anerkendelse og tilskyndelser. Alligevel ser en hel generation af danske diplomater Borch som deres højt respekterede - og varmt afholdte - læremester."

Bisættelsen finder sted fra Garnisonskirken onsdag 27. marts kl. 12.00, fremgår det af dagens dødsannonce.

rasmus@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement