Dødsfald: direktør, historiker Keld Grinder-Hansen (59)

Historiker, ph.d., cand.mag. Keld Grinder-Hansen, Hellerup, er død, 59 år gammel. Han var senest direktør for det historiske oplevelsescenter Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk og var direktør for Dansk Skolemuseum 1997-2008.

Keld Grinder-Hansen
Keld Grinder-Hansen (1959-2019) Direktør, Andelslandsbyen Nyvang, fhv. kultur- og skolechef, Dragør Kommune, fhv. leder, Dansk Skolemuseum

Han var nødt til at standse som direktør for Nyvang med udgangen af 2018 på grund af en kronisk sygdom. Han døde 1. juni − kort før sin 60 års dag 5. juni − som følge af sygdommen, skriver Berlingske.

Keld Grinder-Hansen var kendt som en engageret historiker med sine meningers mod og var en hyppig deltager i den offentlige debat om uddannelses- og kulturpolitiske emner.

Han har et omfattende forfatterskab bag sig bestående af såvel videnskabelige som bredere formidlende artikler, kronikker, monografier og bidrag til antologier inden for emnerne numismatik, rejsens kulturhistorie og ikke mindst uddannelseshistorie. Sidstnævnte resulterede blandt andet i hovedværket om den danske lærerstand 'Den gode, den onde, og den engagerede' fra 2013.

Keld Grinder Hansen begyndte sin karriere på Nationalmuseet som ansat på den Kgl. Mønt- og Medaljesamling, 1987-1996, hvor han tog ph.d.-graden på afhandlingen 'Kongemagtens krise' og var kurator for åbningsudstillingen 'Rejsen' i Egmonthallen i 1992.

Herefter var han museumschef for det nu nedlagte Dansk Skolemuseum 1997-2008, som han gjorde til et dynamisk center for forskning og formidling af den danske skoles historie. 2009-14 var han afdelingschef i Dragør Kommune, hvor han havde ansvaret for områderne skole, fritid, kultur, turisme og erhverv.

Keld Grinder-Hansen var gift med arkitekt Trine Neble. Tilsammen har de tre børn. Han begraves fra Vartov Kirke fredag 7. juni klokken 13 med efterfølgende jordfæstelse på Holmens Kirkegård.

rasmus@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement