Dødsfald: Forhenværende B&U-chef i DR Mogens Vemmer (84)

Mogens Vemmer er død i en alder af 84. Han var mangeårig chef for Børne- og Ungdomsafdelingen i DR, hvor han blandt andet har stået bag programmer som Bamse og Kylling.

Mogens Vemmer
Mogens Vemmer (1935-2020) Fhv. programchef, B&U, DR

Mogens Vemmer er død.

Det skriver Politiken.

Tidligere chef for Børne- og Ungdomsafdelingen i DR Mogens Vemmer er død i en alder af 84.

Mogens Vemmer var uddannet lærer. Han fuldførte lærereksamen i 1957, hvor han blev ansat ved Københavns Kommunale Skolevæsen. 

I sin tid som studerende vikarierede han som studenterspeaker i Statsradiofonien, som det hed dengang. Speakerjobbet medførte en ny interesse til medielivet, som efterfølgende blev hans karrierevej.

De fire efterfølgende år bestod af et sideløbende freelanceliv som producer af børne- og ungdomsprogrammer for DR.

Han skiftede dog hurtigt lærerværelset ud med Danmarks Radio, hvor han blev ansat i 1961.

Her fungerede Vemmer som programsekretær i syv år. I denne periode iscenesatte og producerede han den Bodil-belønnede film 'Gaden uden ende'.

I 1968 blev han chef for DR’s nyoprettede Børne- og Ungdomsafdeling (B&U). En stilling, han besad helt frem til årtusindeskiftet.

Vemmer har i sin tid som chef for B&U-afdelingen blandt andet stået bag tv-programmerne 'Bamse og Kylling', 'Kaj og Andrea' og 'Ingrid og Lillebror'.

Ungdoms- og børneopbrud
Mogens Vemmer førte i sin tid som chef for B&U-afdelingen en personalepolitik, som overordnet gik ud på at ansætte en masse talenter og give dem frie rammer. 

Hertil tog han det fulde ansvar, når det gik for vidt. Han ledte en afdeling, som ifølge ham var ligesom en familie.

Vemmers afdeling afspejlede på mange måder det voksende ungdoms- og børneopbrud i 1970'erne:

“Vi mente, at børn burde have en stemme i den offentlige statsradiofoni. Det havde de aldrig haft før, det var kun pæne børn med kor og alle de ting, som voksne syntes, at børn skulle beskæftige sig med. Men vi ville vise, hvad børn beskæftigede sig med,” udtalte Vemmer i et interview bragt i Journalisten efter hans afsked med B&U.

Dette førte til verbale slagsmål i Radiorådet, hvor især Erhard Jakobsen, tidligere formand for Foreningen af aktive lyttere og seere, udtrykte sin utilfredshed.

Indtil hans død var han medlem af bestyrelsen for Børnenes Kontor.

I 2006 udgav han erindringsbogen ’Fjernsyn for dig’, og i år 2000 modtog han Publicistprisen, som gives for en markant indsats i den danske medieverden.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal