Dødsfald: Fhv. CBS-rektor og formand for Mellemfolkeligt Samvirke, Lauge Stetting (94)

Fhv. rektor for CBS frem til 2000, Lauge Stetting, Dyssegård, er død, 94 år gammel. Han var også formand for Mellemfolkeligt Samvirke.

Lauge Stetting
Lauge Stetting (1925-2019) Fhv. rektor, Handelshøjskolen i København, fhv. formand, Mellemfolkeligt Samvirke

Lauge Stetting var født i Starup ved Haderslev, blev cand.polit. i 1954 og var forlagsdirektør, institutleder, dekan og rektor for CBS (dengang Handelshøjskolen).

Han indledte den internationalisering, som ændrede Handelshøjskolen til en grænseoverskridende, anerkendt uddannelsesinstitution. 

Som leder af Institut for International Økonomi og Virksomhedsledelse udviklede han således HD-studiet i International Business, og som mangeårig dekan for Det Økonomiske Fakultet internationaliserede han Handelshøjskolens ph.d.-uddannelse.

Han havde desuden en central rolle i udviklingen af HA International, der blev meget søgt af nye danske og udenlandske studerende og et hjemsted for internationale gæsteprofessorer.

Lauge Stetting var desuden medarbejder og underviser på amerikanske, britiske og tyske universiteter.

Fra 1995 til 2000 var han fuldtidsleder af det ekspanderende Handelshøjskolens Forlag, hvis engelsksprogede udgivelser markedsføres i mere end 100 lande.

Lauge Stetting var også bestyrelsesmedlem i en række råd og styrelser og var bl.a. formand for Mellemfolkeligt Samvirke 1973-78.

Han gik først på pension som 75-årig.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal