Dødsfald: Fhv. forbundsformand og chefredaktør Hans Larsen (74)

Den tidligere formand for Dansk Journalistforbund og chefredaktør på Ekstra Bladet Hans Larsen, København, er død, 74 år gammel.

Hans Larsen, der var født i Thisted som søn af en murer og en sygeplejerske, blev uddannet journalist ved Ritzaus Bureau og Aarhuus Stiftstidende 1968-68.

Så tog den faglige karriere fart, og Hans Larsen var først faglig sekretær og næstformand i Dansk Journalisrforbund for så at være formand i årene 1980-84.

Siden fulgte en europæisk, faglig karriere som generalsekretær for International Federation of Journalists i Bruxelles 1984-87.

Efter et år som journalist i Nuuk, Grønland, gik Hans Larsen over til arbejdsgiversiden som redaktør af tidsskriftet Dansk Presse, som blev udgivet af Danske Dagblades Forening.

Dernæst fulgte en karriere på Ekstra Bladet, der kronedes som chefredaktør i 1997, hvorefter Hans Larsen blev internetredaktør og siden forlagschef frem til 2004, og han sluttede karrieren på forlaget som redaktionssekretær 2005-08.

Fra 2008 oversatte Hans Larsen skøn- og faglitteratur på JP/Politikens Forlag, bl.a. biografier om Olof Palme, Tony Blair og Hillary Clinton. 

Han var medlem af bestyrelsen for Danmarks Journalisthøjskole 1974-80 og af Mediekommissionen 1980-84.

Hans Larsen bisættes tirsdag 16. april kl. 14.00 fra Simon Peters Kirke på Amager i København, fremgår det af dødsannoncen fra familien, der "med stor sorg pludseligt har mistet" deres far og ven 8. april.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal