Dødsfald: Fhv. formand for Ældre Sagen, landretssagfører Steen Tage Langebæk (93)

Fhv. adm. direktør, landsretssagfører Steen Tage Langebæk, Ordrup, er død, 93 år gammel. Han var formand for Ældre Sagen og sad i Centerrådet for Cepos.

Steen Tage Langebæk
Steen Tage Langebæk (93) Fhv. formand for Ældre Sagen, fhv. adm. direktør, Sophus Berendsen (1975-82)

Steen Langebæk var i 1973 blevet medlem af direktionen i Sophus Berendsen, hvor han fra 1975 til 1982 var administrerende direktør. Han bestred desuden en lang række tillidshverv i dansk erhvervs- og kulturliv, skriver Politiken.

Steen Langebæk var født i København. Hans mors jødiske oprindelig betød, at familien i 1943 flygtede til Sverige. Og det skulle siden få stor indflydelse på Steen Langebæks tilværelse og livsanskuelse.

Hans ungdomsoplevelser gav sig mange år senere udtryk i tillidsposter i landsindsamlingerne Flygtning 86 og Flygtning 90 og medlemskab af Den Danske Helsinki-Komite, ligesom Langebæk har været en stærk kritiker af Danmarks flygtningepolitik.

Tilbage i Danmark blev han student fra Sortedam Gymnasium, i 1952 jurist og fem år senere landsretssagfører.

Han var bl.a. aktiv i Det Danske Kulturinstitut, Hamlet-festspillene på Kronborg, Det Jødiske Museum, Sofiefonden - der giver støtte til borgere med autisme, og hvor han var formand i alle årene 1969-2007 - Det Udenrigspolitiske Selskab, Den Danske Helsinki-Komité, Fregatten Peder Skram Fonden, British Chamber of Commerce, Det Berlingske Selskab af 1982, Danisco, Royal Copenhagen, B&O, Kulturby 96, British Import Union, H.C. Andersen Fonden samt i komiteen for Danmarks deltagelse i Verdensudstillingen i Sevilla og i centerrådet for tænketanken Cepos.

Tidligt i det nye årtusind var han formand for Ældre Sagen, ligesom han 2001-2007 var præsident for den europæiske ældreplatform AGE. 

Steen Langebæk fulgte levende og engageret med i samfundsudviklingen og debatten herom. Enkemanden var aktiv langt op i årene. Han var dekoreret med ridderkorset af 1. grad samt kommandør med stjerne af den britiske imperieorden.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal