Dødsfald: Fhv. V-borgmester, gårdejer Rasmus Kristensen (91)

Fhv. V-borgmester og gårdejer Rasmus Kristensen, Ringsted, er død, 91 år. Efter 68 år som partimedlem forlod han Venstre i protest over bilagsrod.

Rasmus Kristensen
Rasmus Kristensen (1927-2019) Fhv. borgmester, Ringsted, gårdejer

Han var borgmester i Ringsted 1998-2001 og 1. viceborgmester 2002-05. Siden 1982 havde han været medlem af byrådet i Ringsted, valgt for Venstre. Ved kommunalvalget i 2005 genopstillede han ikke. 

Han endte med efter 68 år som medlem at vende Venstre ryggen:

"Jeg meldte mig ud af Venstre i forbindelse med afsløringerne af Lars Løkke Rasmussens og Carl Holsts bilagsrod. Jeg kunne ikke se mig selv i selskab med en Venstre-ledelse med så dårlig en dømmekraft," forklarede Rasmus Kristensen til avisen Sjællandske.

Det var ikke en let beslutning at forlade et parti, som han havde været medlem af så mange år:

"Der var dog ingen anden udvej, for jeg har altid lagt vægt på, at man skal have orden i tingene," tilføjede han.

I alt repræsenterede han Venstre 28 år i byrådssalen i Ringsted.

Rasmus Kristensen var uddannet ved landbruget. Han udøvede gennem årene et stort organisatorisk arbejde inden for frøavling og var æresmedlem af De Samvirkende Danske Frøavlerforeninger og Midtsjællands Frøavlerforening. Desuden var han medstifter af Protein- og Oliefabrikken Scanola.

Selv om en blodprop og en hjerneblødning vendte op og ned på Rasmus Kristensens liv for 13 år siden, mistede han ikke sin lyst til at følge med i samfundet og sige sin mening om tingenes tilstand.

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement