Dødsfald: Fhv. ambassadør og Danida-chef Wilhelm Ulrichsen (95)

Wilhelm Ulrichsen har tidligere været FN-ambassadør samt ambassadør i Bruxelles og Madrid. I en årrække var han også chef for Danida. Han er gået bort i en alder af 95.

Wilhelm Ulrichsen
Wilhelm Ulrichsen (1924-2019) Fhv. ambassadør (FN, Madrid og Bruxelles)

Forhenværende ambassadør Wilhelm Ulrichsen er død. Det oplyser hans familie i en dødsannonce. Politisk havde Wilhelm Ulrichsen rod i Socialdemokratiet og fagbevægelsen.

Den tidligere ambassadør besad egentlig en kandidatgrad i forsikringsvidenskab, men valgte at forfølge en karriere i udenrigstjenesten.

I 1972 blev Wilhelm Ulrichsen chef for Danida, hvor han af tidligere konsulent i organisationen, Klaus Winkel, blev beskrevet som "heftigt engageret".

Fra 1977-84 var Wilhelm Ulrichsen FN-ambassadør i New York, og senere bestred han posten som både ambassadør i Madrid og Bruxelles. Han indstillede karrieren i 1992, hvor han vendte hjem til Danmark.

Wilhelm Ulrichsen var dog også aktiv efter endt karriere, hvor han blandt andet var vicepræsident for Dansk Kirke i Udlandet fra 1994 til 2000. Derudover var han også bestyrelsesformand i Akademiet for den Tredje Alder, der arrangerer seminarer og lignende for seniorer.

Wilhelm Ulrichsen og konen Søs var kendt for gæstfrihed og for en usnobbet stemning i de forskellige ambassadørboliger, hvor både Højskole- og Arbejdersangbogen ofte blev brugt.

Wilhelm Ulrichsen var desuden blandt de 22 eks-ambassadører, der i 2006 sendte et åbent brev til daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen, med en kritik af statsministerens ageren i sagen om Muhammed-tegningerne.

Bisættelsen finder sted onsdag 18. september klokken 12.00 fra Søllerød Kirke.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal