Dødsfald: Fhv. kontorchef, formand og jurist Hedeman Olsen (87)

Tidligere chef for det daværende Erhvervsministerium og fremtrædende karakter indenfor erhvervslivet på tværs af grænser Hedeman Olsen er gået bort i en alder af 87 år.

Hedeman Olsen opbyggede gennem sit liv en lang karriere i erhvervslivet indenfor finansiering og investeringer på tværs af grænser.

Frem til sin død som 87-årig opnåede han at bestride flere fremtrædende chef-, bestyrelses- og formandsposter i flere ministerier og foreninger i blandt andet Erhvervsministeriet. 

Det oplyser Politiken.

Hedeman Olsens karriere tog fart efter, at han blev jurist 1959 og efterfølgende aftjente sin værnepligt med juridisk arbejde hos Generalauditøren.

Han blev ansat i Handelsministeriet og arbejdede fra 1965 til 1968 som handelsattaché og vicekonsul ved generalkonsulatet i New York.

Den handelsorienterede jurist vendte efterfølgende hjem til Danmark og var som ankermand med til forberedelserne til medlemskabet af EU samt afvikling af valutarestriktioner i samarbejde med Nationalbanken og Økonomiministeriet

I 1981 ledte hans karriere til, at han blev udnævnt til chef for det økonomisk-politiske kontor, som i dag er Erhvervsministeriet.

Han var desuden medlem af OECD’s kapitalmarkedskomité og af EU’s kapitalmarkedsgruppe.

Han holdt sig tæt op ad udviklingen af EU og var i perioden 1981 til 1987 medlem af Udenrigsministeriets faste EU-udvalg.

Sideløbende besatte han flere formandsposter i først Nordisk Ministerråds Handelspolitiske Komité i 1985, dernæst Ministerrådets Industripolitiske Komité i 1990 og blev i 1991 formand for de nordiske industriministres aktionsprogram for samarbejde med Nordvestrusland og de tre baltiske lande.

Han var desuden i en årrække medlem af bestyrelsen for Finansieringsinstituttet for Industri og Håndværk og deltog i bestyrelsesarbejdet i Den Fællesnordiske Investeringsbank.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal