Dødsfald: Leder af Greenpeace Steve Sawyer (63)

Steve Sawyer, leder af miljøorganisationen Greenpeace og en af de første aktivister, der advarede om den stigende trussel fra klimaforandringerne, er død efter kortvarig sygdom, kun 63 år gammel.

I løbet af næsten 30 år, fra slutningen af 1970’erne, gik den amerikanskfødte miljøaktivist fra at være en lavtlønnet indsamler for Greenpeace til at stå i spidsen for organisationen, der har hovedkvarter i Amsterdam.

Han bidrog i høj grad til at udvikle Greenpeace fra en lille græsrodsbevægelse til verdens største miljøorganisation, skriver New York Times.

Sawyers fremtoning og dømmekraft imponerede hans kolleger, der fortæller, at han fremstod som en født leder. Han blev udnævnt til administrerende direktør for Greenpeace USA i 1986 og administrerende direktør for Greenpeace International i 1988.

I 2007 forlod Steve Sawyer Greenpeace for at lede Global Wind Energy Council, der arbejder på at udbrede og fremme vindenergi på globalt plan. Han rejste verden rundt for at advare regeringer og virksomheder om farerne ved de stigende temperaturer og fortalte om fordelene ved vindenergi.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal