Dødsfald: Pressefotograf Lars Hansen (87)

Nu har han gået sin sidste tur gennem byen med sit Leica om halsen. Pressefotograf ved Politiken Lars Hansen er død, 87 år, skriver avisen.

Som fastansat pressefotograf på Politikens redaktion gennem generationer "tog han sin del af det nødvendige slæb med fodboldkampe og politikerportrætter," skriver avisen i en nekrolog.

"Han lagde bestemt ikke skjul på, at han har leveret fotografisk dokumentation for statsminister Kampmanns visit hos præsident Kennedy.

Men det var, når Lars Hansen færdedes frit i terrænet, helst i København, at han tog sine bedste billeder. Gerne af ganske almindelige mennesker, som han kunne se det ualmindelige ved.

Egentlig ville han have været søofficer. Mest for at slippe væk fra Nykøbing Falster, hvor han voksede op alene med sin mor.

Men så galt gik det ikke. Han kom i lære hos den lokale fotograf. Bagefter troppede han op på ’bladet’.

Og dér blev han. Først løst tilknyttet, så fast.

Lars Hansen var mester i stemninger. Han tog billeder, der kunne overføre hans egen sindstilstand direkte til læseren.Selv benhårde reportageopgaver kunne han løse med stemninger.

Engang blev han sendt til Bornholm sammen med en reporter for at aflægge beretning om arbejdsløshed og affolkning. Han løste opgaven med et foto af en ensom kat i færd med at krydse en trafikløs vej.

Efter at de daglige vagter var overstået, satte han sig for at tage ét billede om dagen i et helt år. Det blev til bogen Hansen hele året, der udkom i 2003," hedder det altså fra Lars Hansens mangeårige arbejdsplads i anledning af hans død.

red@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv arbejdsmarked gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement