Dødsfald: Professor Hjalte Rasmussen, 72

EU-juristen, professor ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, dr.jur. Hjalte Rasmussen, Østerbro, er død, 72 år gammel.

Hjalte Rasmussen forskede ved det juridiske fakultet i EU-domstolen. Han var cand.jur. fra Københavns Universitet i 1966 og dr.jur. 1986 samme sted.

Han har været ansat som sekretær i Undervisningsministeriet 1966–1971, ved Handelshøjskolen i København 1971–1993 og ved Københavns Universitet siden 1993 som professor i EU-ret og folkeret.

Han har undervist i EU-ret og har skrevet flere bøger, blandt andet EU-ret i kontekst og EU-ret i grundtræk. Han var stifter af og den første formand for Dansk Selskab for Europaforskning 1976-97.

Hjalte Rasmussen, der var internationalt anerkendt, blandede sig tit og gerne i den offentlige debat og har blandt andet kritiseret den danske udpegning af dommere til EF-Domstolen og Menneskerettighedsdomstolen. Han har også stillet spørgsmål ved det direkte valg til Europa-Parlamentet, og været kritisk overfor EU-Domstolens Metock-dom fra 2008 og Zambrano-dommen fra marts 2011. I denne forbindelse betegnede han endog dommene som "ulovlige".

Hjarte Rasmussen efterlader sig hustruen gennem 47 år Kirsten Rasmussen samt tre døtre.

rasmus@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement