Dødsfald: S-formand i Furesø Lisbeth Harsvik (57)

Den lokale S-formand Lisbeth Harsvik har tragisk mistet livet i en trafikulykke på Hillerødmotorvejen, 57 år gammel.

Lisbeth Harsvik
Lisbeth Harsvik (-2020) Fhv. uddannelsesdirektør, Professionshøjskolen UCC

S-formand i Furesø er gået bort i et trafikuheld. Lisbeth Harsvik blev i sin bil påkørt bagfra af en bil med en 23-årig mand bag rattet. Hendes mand er indlagt med kvæstelser på Rigshospitalet. 

Den 23-årige mand, som kørte den anden bil, kom ikke alvorligt til skade ved ulykken, men han er efterfølgende blevet sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab, oplyser Nordsjællands Politi. 

Lisbeth Harsvik overtog formandsposten i Furesø i marts i indeværende år. Med det vendte hun tilbage til politik efter ni års pause. 

Tidligere i hendes politiske karriere havde Lisbeth Harsvik forsøgt at blive folketingskandidat for Socialdemokratiet, men måtte se sig overgået af nuværende statsminister Mette Frederiksen (S). Derefter valgte Lisbeth Harsvik at fokusere på lokalpolitik. 

"Lisbeth spredte mod, optimisme og godt humør overalt, hvor hun kom", hedder det i en udtalelse fra lokalafdelingen, som er underskrevet af næstformand Lis B. Nielsen og Furesø-borgmester Ole Bondo Christensen (S).

"Vi vil savne Lisbeth som en formand for partiet og som en god kammerat", lyder det, mens der bliver sendt tanker til den afdøde kvindes familie og kvæstede mand.

Lisbeth Harsvik trak sig ud af lokalpolitik for at blive dekan og senere direktør for Professionshøjskolen UC og rektor for FGU Øresund.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal