Dragør får konservativ borgmester – og landets borgmesterkabale går op

Kenneth Gøtterup (K) bliver Dragørs nye borgmester. Dragør var landets sidste kommune, der manglede, før alle landets borgmesterposter var på plads.

Placeholder image
Med Kenneth Gøtterup (K) som ny borgmester i Dragør, har Konservative fået en fremgang på seks borgmesterposter ved årets kommunalvalg. I alt sidder partiet nu på 14 ud af landets 98 borgmesterposter. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

I Dragør Kommune skifter borgmesterkæden fra Venstres Helle Barth til Konservatives Kenneth Gøtterup.

Det oplyste Kenneth Gøtterup selv ifølge Ritzau på et pressemøde.

På valgnatten udnævnte Kenneth Gøtterup sig selv som kommunens nye borgmester, men det tog hele seks dage for Kenneth Gøtterup at forhandle aftalen officielt igennem. Dermed er Dragør landets langsomste kommune. Ud af landets 98 kommuner var det nemlig Dragør Kommune, der manglede, før landets borgmesterkabale kunne gå op. Men nu er navnet på Dragørs Kommunes borgmester for de næste fire år på plads.

Kommunen får et bredt flertal – bestående af Konservative, Venstre og Socialdemokratiet. Til sammen repræsenterer de tre partier 11 af byrådets 15 mandater, skriver DR.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi har givet os god til til at få landet en politisk aftale om, hvad vi skal samarbejde om de kommende fire år. Alle partier har måtte give og tage, og jeg håber, at borgerne kan se, at vi nu sætter en ny retning for Dragør, hvor vi sætter fokus på den borgernære service i kommunen, og vi er til for borgerne,” udtaler den nyvalgte borgmester, Kenneth Gøtterup, i en pressemeddelelse.

Den konservative borgmester overtager posten efter Venstres Helle Barth. Hun bekræfter overfor TV 2, at aftalen nu er holdbar.

”Det mener vi virkelig. Helt grundlæggende har vi brugt rigtig lang tid på at se hinanden dybt i øjnene og finde ud af, at det her er vi fælles om,” siger Helle Barth til TV 2.

Med Dragør Kommune har Konservative tilegnet sig 14 borgmesterposter ved kommunalvalget – det er en fremgang på hele seks borgmestre fra valget fra 2017.

Omtalte personer

Kenneth Gøtterup

Borgmester, Dragør Kommune (K)

Helle Barth

Kommunalbestyrelsesmedlem (V), Dragør Kommune
Master i biblioteks- og informationsvidenskab (2011), BA i Medieproduktion og ledelse (DMJX 2006)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser