DTU genansætter rektor

Bestyrelsen hos Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har valgt at genansætte Anders Overgaard Bjarklev i en ny periode som rektor.

Anders Overgaard Bjarklev
Anders Overgaard Bjarklev (59) Rektor, DTU, formand, Danske Universiteter
Per Falholt
Per Falholt (61) Bestyrelsesformand, FermBiotics og DTU

Anders Overgaard Bjarklev fortsætter som rektor for DTU.

Det skriver DTU i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen har valgt at genansætte rektor Anders Overgaard Bjarklev, eftersom de har lagt vægt på at ansætte en rektor, som har indgående kendskab til ledelse, opgaver og udfordringer.

Videre begrunder de valget med rektorens solide indsigt i uddannelses- og forskningssektoren samt faglig som ledelsesmæssig legitimitet og kompetence til at være rektor for DTU.

Dermed fortsætter Anders Overgaard Bjarklev sin mangeårige karriere i universitetsverdenen, hvor han har været rektor for DTU siden 1. november 2011.

I anledningen af Anders Overgaard Bjarklevs genansættelse udtaler bestyrelsesformand Per Falholt:

"Jeg er meget glad for, at Anders Bjarklev også fremover skal stå i spidsen for den daglige ledelse af DTU, og at han kan fortsætte den fremragende indsats, han har leveret i forhold til konstant at udvikle DTU som et internationalt førende teknisk eliteuniversitet. Anders Bjarklev er en stærk repræsentant for DTU's mission om at skabe resultater til gavn for samfundet – og for den kommende strategi, 'Teknologi for mennesker', hvor DTU skal stræbe efter at udvikle førende og værdiskabende teknologi for en bæredygtig fremtid."

Anders Overgaard Bjarklev har været professor på DTU siden 1995. Ud over stillingen som rektor på DTU er han blandt andet bestyrelsesformand for Virum Gymnasium.

Han har en ph.d. i elektroteknologi fra DTU i 1988.

Den officielle tiltrædelse for den nye periode er 1. november 2020.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal