EL-borgmester holder pause fra politik efter voldtægtssag

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Ninna Hedeager Olsen (EL) holder pause fra politik efter en voldtægtssag i Enhedslisten København. 

Ninna Hedeager Olsen
Ninna Hedeager Olsen (38) Teknik- og miljøborgmester (EL), København Kommune
Pernille Skipper
Pernille Skipper (35) Politisk ordfører (EL), MF

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) holder pause fra politik, efter en voldtægtssag har ramt Enhedslisten København. 

Det skriver borgmesteren på sin facebookprofil. 

I torsdags kom det frem, at et bestyrelsesmedlem i Enhedslisten København skulle være involveret i en voldtægtssag og have meldt sig selv til politiet. 

Den formodede voldtægt skulle have fundet sted i Ninna Hedeager Olsens lejlighed, hvorfor hun nu har besluttet at holde pause fra politik. 

"Jeg er dybt berørt. Det foregik i mit hjem. Jeg kender parterne. Det vigtigste for mig har været at tale med offeret, støtte hende og at få hende til at erkende, at hun er uden skyld. Det har på alle måder været nogle frygtelig dage. Af professionelle er jeg blevet opfordret til at trække stikket i en kortere periode," skriver Ninna Hedeager Olsen på sin facebookprofil. 

Også Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, er rystet over sagen. På sin facebookprofil skriver hun:

"(...) det gør mig rigtig ked af det, og jeg er faktisk temmelig rystet. Voldtægter har store konsekvenser for dem, der bliver ramt, og er en forfærdelig og krænkende forbrydelse. Jeg tænker rigtig meget på, hvordan offeret har det nu."

Fredag blev det offentliggjort, at en dommer ved Københavns Byret har varetægtsfængslet det forhenværende bestyrelsesmedlem i 18 dage.

Mandag skal Enhedslistens medlemmer af Københavns byråd beslutte, hvem der skal overtage Ninna Hedeager Olsens opgaver. 

dahlberg@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv justits gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement