Enhedslisten København vælger gruppeformand som midlertidig borgmester

Gruppeformand Karina Vestergård Madsen i Enhedslisten København er udpeget som midlertidig miljø- og teknikborgmester, mens Ninna Hedeager Olsen er på orlov. 

Ninna Hedeager Olsen
Ninna Hedeager Olsen (39) Teknik- og miljøborgmester (EL), København Kommune
Karina Vestergård Madsen
Karina Vestergård Madsen Gruppeformand, Borgerrepræsentationen (EL)

I forbindelse med miljø- og teknikborgmester Ninna Hedeager Olsens orlov udpeger Enhedslisten København gruppeformand Karina Vestergård Madsen som vikarierende borgmester. 

Det skriver Enhedslisten København i en pressemeddelelse.

"Vi har fuld tillid til, at vores gruppeformand Karina Vestergård Madsen kan varetage hvervet, indtil Ninna Hedeager Olsen er tilbage," udtaler Maria José Nielsen fra Enhedslisten Københavns bestyrelse.

"Vi ser alle frem til at få Ninna tilbage på posten, men indtil da er jeg klar til at passe forpligtelserne som borgmester. Jeg ved, at det er en stor opgave, og jeg vil gøre mit bedste for at løse den," siger Karina Vestergård Madsen om den midlertidige post. 

Karina Vestergård Madsen har været valgt til borgerrepræsentationen siden 2014, hvor hun sidder i økonomiudvalget og socialudvalget. Hun har været gruppeformand for Enhedslisten i København siden 2017. 

En voldtægtssag ramte Enhedslisten i starten af april, og Ninna Hedeager Olsen besluttede kort efter at holde en pause fra politik, da den formodede voldtægt skulle have fundet sted i hendes lejlighed.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal