Om  
Peter Ernstved Rasmussen

Enmandsmedie vinder stor journalistisk pris

Peter Ernstved Rasmussen vinder Foreningen for Undersøgende Journalistiks (FUJ) Graverpris 2019. Der er også blevet uddelt priser i tre andre kategorier.

Peter Bjørnbak Hansen

Peter Ernstved Rasmussen er dette års vinder af Graverprisen, som uddeles af Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ), for projektet "Nepotisme og inhabilitet i Forsvarets top".

Det skriver foreningen selv.

Prisvinderen driver ene mand mediet olfi.dk, som skriver om dansk forsvars- og sikkerhedspolitik. Det var også her, han afslørede, at hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesen har fået sin kæreste ind på to forskellige uddannelser på trods af manglende erfaringer. Derudover blev samme kæreste ansat i en specialdesignet stilling, som hun var den eneste ansøger til.  

En afsløring, som førte til afskedigelse af hærchefen.

"Peter Ernstved Rasmussen har ene mand formået at afsløre en rådden kultur med nepotisme, embedsmisbrug og inhabilitet blandt de øverste chefer i Forsvaret og Forsvarsministeriet," lyder det i FUJ-juryens begrundelse for prisen. 

Ud over Graverprisen uddelte juryen også priserne Formidlingsprisen, Aktualitetsprisen og Metodeprisen.

Formidlingsprisen gik til Politiken-journalisten, Kristian Corfixen, for hans dokumentariske bog "Sygeplejersken" om en sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus, der gennem flere år forsøgte at slå sine patienter ihjel.

De tre journalister fra Dagbladet Information Louise Drivsholm, Martin Bahn og Lasse Skou Andersen vandt Aktualitetsprisen for deres afsløring landbrugets finansiering og manipulation af den famøse "oksekødsrapport" fra Aarhus Universitet.

Endelig gik Metodeprisen til Mette Mayli Albæk, Louise Dalsgaard og Natascha Reé Mikkelsen for deres bog "Terroristen fra Nørrebro – Jagten på Omar el-Hussein".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Ernstved Rasmussen

Redaktør, OLFI.dk
Sergent (Sønderborg 1992), Journalistik (SDU, 2002)