EU-juristen Peter Vesterdorf udgiver erindringer

Den efterhånden 78-årige EU-ekspert og Venstremand, lic.jur. Peter Vesterdorf udgiver på Trykværket sine erindringer fra et langt juridisk liv i primært EU-cirkler.

Peter L. Vesterdorf
Peter L. Vesterdorf (78) Seniorrådgiver, Publicure, fhv. juridisk chefrådgiver, Udenrigsministeriet og EU-Domstolen

Erindringsbogen præges i følge forlaget af Peter Vesterdorfs uhøjtidelige tilgang til liv og arbejde, som satte sit præg på hans samarbejde med danske som udenlandske toppolitikere og højt placerede embedsmænd bag såvel åbne som lukkede døre i dansk politik, i Udenrigsministeriet, Europa-Parlamentet og EU-Domstolen.

Især kapitlerne om dansk politik og EU-politik viser, at forfatterens holdninger i store træk svarer til Venstres, men på visse områder - især med hensyn til udlændingepolitikken, øget centralisering i samfundet og en tendens til "næsten brutal partidisciplin og ytringskontrol i partiet" - er hans holdninger klart kritiske over for Venstre.

Vesterdorf, der er bror til den tidligere præsident for EU-Domstolen Bo Vesterdorf, opnåede gennem en lang karriere en dybtgående indsigt i EU-jura og har skrevet en række bøger især om EU-ret - bl.a. om det indre marked, udbud, statsstøtte, EUs institutioner og om dansk konkurrenceret - hvilket gav ham generel anerkendelse som EU-ekspert, ligesom han har været en aktiv og hyppig EU-kommentator i medierne.

Vesterdorf har haft en alsidig karriere med ansættelser i bl.a. Venstres Folketingsgruppes sekretariat, Udenrigsministeriet, Europa-Parlamentet, EU-domstolen og Håndværksrådet (nu SMV Danmark).

Efter et år som udvekslingsstudent i USA, nysproglig studentereksamen fra Haslev Gymnasium og aftjening af værnepligt i Livgarden blev han i 1969 cand.jur. og i 1982 lic.jur. fra Københavns Universitet.

Den bilglade Peter L. Vesterdorf skriver også i sin bog, der har været flere år undervejs, om de oplevelser, han har haft, når han mødte mænd, politimænd såvel som topdirektører, der gerne ville have en snak om forfatterens livslange kærlighed til specielle, især italienske biler. 

Erindringerne med titlen "It's now or never" udkommer 1. juli til en pris af 200 kr.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal