Fhv. politisk ordfører for LA forlader partiet

Tidligere politisk ordfører for Liberal Alliance Christina Egelund, der ikke blev genvalgt ved juni-valget, forlader partiet på grund af politisk uenighed.

Christina Egelund
Christina Egelund (42) Stifter, Partiet Fremad, Fhv. MF (LA)
Alex Vanopslagh
Alex Vanopslagh (28) Partileder, Liberal Alliance, MF, fhv. medlem af Borgerrepræsentationen, København
Mette Bock
Mette Bock (62) Fhv. kultur- og kirkeminister & MF (LA)

Christina Egelund havde adskillige kritiske bemærkninger, da hun fortalte til DR Nyheder, at hun meldte sig ud af partiet.

"For mig er det helt tydeligt, at Liberal Alliance - ligesom mange andre partier - er splittet mellem en national strømning på den ene side og en moderne, liberal strømning på den anden side. Jeg tilhører den sidste, og jeg oplever, at den strømning er under pres i LA," sagde Christina Egelund og fortsatte:

"Det er, som om partiet invaderes af en stigende konservatisme – og så hører jeg ikke længere hjemme dér."

I en kommentar siger partiets nye leder, Alex Vanopslagh:

"Christina Egelund har i dag meddelt, at hun forlader Liberal Alliance. Christina har gjort et stort arbejde for partiet i mange år. Jeg kan forstå, at Christina forlader os, fordi hun ikke synes, at LA er et rigtigt liberalt parti. Det er jeg ikke enig i."

Christina Egelund får dog opbakning fra et andet kendt LA-navn, tidligere kulturminister Mette Bock, der med følgende bemærkning muligvis også kan være på vej væk:

"Kære Christina – jeg er fuldstændig enig med dig. Der er forskel på at være liberal og nationalkonservativ. Både du og jeg er liberale – og det har naturligvis konsekvenser."

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal