FN's generalsekretær kommer på officielt besøg i Danmark

FN's generalsekretær, António Guterres, kommer 10. og 11. oktober på sit første officielle besøg i Danmark. Han skal mødes med både statsministeren, regeringen og Folketinget.

António Guterres
António Guterres (71) Generalsekretær, FN, fhv. portugisisk premierminister
Mette Frederiksen
Mette Frederiksen (42) Statsminister, MF, partiformand (S)

FN's generalsekretær, António Guterres, kommer på officielt besøg i Danmark 10. til 11. oktober.

Her skal han først og fremmest mødes med statsminister Mette Frederiksen (S), men også deltage i møder med både regeringen og Folketinget.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

”Jeg ser frem til at byde FN’s generalsekretær velkommen i Danmark. Et effektivt og velfungerende FN er afgørende for, at vi i fællesskab kan tage hånd om de globale udfordringer, verden står overfor. Det gælder ikke mindst i forhold til klimaet, hvor Danmark ønsker at gå forrest i verden. Og det gælder i arbejdet med at udvikle et mere retfærdigt og humant asylsystem, der hjælper flere flygtninge tættere på konfliktområderne”, siger Mette Frederiksen om FN-generalsekretærens visit.

Under besøget vil både Frederiksen og Guterres besøge FN-Byen i Københavns Nordhavn, der huser 11 FN-organisationer. Derudover vil begge deltage i C40 Global Mayor Summit, som finder sted i København fra 9. til 12. oktober og er en opfølgning på det nyligt overståede klimatopmøde i New York.

Det bliver António Guterres' første officielle besøg i Danmark, siden han i 2017 tiltrådte som generalsekretær i FN.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal