Fødevarestyrelsen omrokerer i ledelsen

I forbindelse med en ny strategi får Fødevarestyrelsen ny organisation. Det indebærer blandt andet en ny økonomidirektør. 

Esben Egede Rasmussen
Esben Egede Rasmussen (53) Direktør, Fødevarestyrelsen
Annelise Elita Fenger
Annelise Elita Fenger (61) Kunde- og udviklingsdirektør, Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen rykker rundt i ledelsesposterne. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse

Omrokeringen betyder, at per 1. oktober 2019 bliver styrelsens nuværende økonomidirektør, Hanne Larsen, veterinærdirektør. Økonomi, HR og IT overtages af kødkontroldirektør, Johan K. Overgaard. Hans titel vil fremover være økonomi- og kødkontroldirektør. 

Direktionen kommer derudover til at bestå af direktør Esben Egede Rasmussen, fødevaredirektør Annelise Fenger og innovations- og udviklingsdirektør Per K. Christiansen. 

"Vi bliver én direktør færre, men det bliver et stærkt hold, som har stor viden og erfaring inden for Fødevarestyrelsens områder," udtaler Fødevarestyrelsens direktør, Esben Egede Rasmussen.

Fødevarestyrelsens nye veterinærdirektør er uddannet dyrlæge og har været leder i 18 år. I 2007 blev hun en del af direktionen i styrelsen.

"Veterinærområdet er et stort og vigtigt område. Her vil beredskabet konstant være i fokus – i særdeleshed i forhold til truslen om afrikansk svinepest. Derudover ser jeg frem til arbejdet med dyrenes velfærd og til på egen hånd at opleve den dybe faglighed på veterinærområdet, som vi bedst muligt skal bringe i spil til gavn for samfundet," udtaler Hanne Larsen om sin nye stilling. 

Den kommende økonomi- og kødkontrolsdirektør, Johan K. Overgaard, er uddannet cand.scient.pol. og har erfaring fra departement og styrelser inden for ministerområdet. Han blev en del af Fødevarestyrelsens direktion i 2008.

"Det bliver en spændende udfordring, at ansvaret for kødkontrollen suppleres med et så vigtigt område som økonomidirektørens, og jeg får helt sikkert travlt. Men jeg ser frem til muligheden for at arbejde mere tværgående i kraft af, at økonomidirektørstillingens ansvarsområder dækker hele styrelsen, og jeg tror på, at min erfaring og resultaterne fra kødkontrollen vil komme resten af organisationen til gavn," lyder det fra Johan K. Overgaard. 

Organisationsændringen træder i kraft 1. oktober 2019. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv kommunal gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement